Saturday, 6 August 2011

Salam Ramadhan al-Mubarak

Assalamualaikum readers2 sekalian..
cam mane ngan pose ari ni?ok or ko?lau ok Alhamdulillah tp lau ko pon mesti bersebab okayh?ta mao ponteng2 pose.dosa tawu..mulut bau tak?pose ni kan sebahagian dari rukun Islam so lau kte ni orang Islam kita wajib pose tau.tp jgn tawu pose je tp rukun2 lain xjalan.solat, tutup aurat, keluar zakat pon wajib gak eh..
even ari ni dah msk ari keenam pose tp cik kerepek rase tak terlewat agi lau cik kerepek nak wish selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak.cik kerepek nak pesan lau pegi bazar Ramadhan tu tok sah la dok belanja sakan.memang la kat bazar tu semuanye nampak best2 tp jangan sampai membazir lak tau.membazir tu amalan syaitan..
pas tu, masa bulan Ramadhan ni la kita nak rebut pahala sebanyak mungkin kan?so, buat la amal kebajikan dan ibadah kepada Allah SWT dan bayangkan jika Ramadhan 2011 ni taun terakhir kita pose cam mane?semoga kita sentiasa di bawah lindungan Allah SWT.

ok la.sampai sini je entry Ramadhan ye..ma'a salamah wa ilal liqa'..bye~~