Saturday, 6 August 2011

Salam Ramadhan al-Mubarak

Assalamualaikum readers2 sekalian..
cam mane ngan pose ari ni?ok or ko?lau ok Alhamdulillah tp lau ko pon mesti bersebab okayh?ta mao ponteng2 pose.dosa tawu..mulut bau tak?pose ni kan sebahagian dari rukun Islam so lau kte ni orang Islam kita wajib pose tau.tp jgn tawu pose je tp rukun2 lain xjalan.solat, tutup aurat, keluar zakat pon wajib gak eh..
even ari ni dah msk ari keenam pose tp cik kerepek rase tak terlewat agi lau cik kerepek nak wish selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak.cik kerepek nak pesan lau pegi bazar Ramadhan tu tok sah la dok belanja sakan.memang la kat bazar tu semuanye nampak best2 tp jangan sampai membazir lak tau.membazir tu amalan syaitan..
pas tu, masa bulan Ramadhan ni la kita nak rebut pahala sebanyak mungkin kan?so, buat la amal kebajikan dan ibadah kepada Allah SWT dan bayangkan jika Ramadhan 2011 ni taun terakhir kita pose cam mane?semoga kita sentiasa di bawah lindungan Allah SWT.

ok la.sampai sini je entry Ramadhan ye..ma'a salamah wa ilal liqa'..bye~~

Wednesday, 27 July 2011

Kalau Dia...

Assalamualaikum readers2..
ari ni Cik Kerepek nk bagi motivasi sikit kat kaum Hawa ni sebab Cik Kerepek ada tgk2 and dgr sumthing yg xsedap mata memandang kt fb..yg Cik Kerepek tulis ni xkesah la korang nk baca ni nak tuju kat sape2 pon sebab tak keterlaluan Cik Kerepek rasa benda ni pon just utk peringatan dalam kehidupan kita..even Cik  Kerepek single lagik but Cik Kerepek rasa benda ni lah yg bawak bahtera rumah tangga yg kekal..

Wahai wanita yg disayangi,
Andai dirinya telah menjadi milik kita sepenuhnya terimalah kekurangannya..
Andai dirinya telah menjadi  kita sepenuhnya lupakanlah kesilapannya..
Andai dirinya telah menjadi kita sepenuhnya kekanglah keegoannya..
Andai dirinya telah menjadi  kita sepenuhnya utk apa kita mencari masa lalunya..
Andai dirinya telah menjadi milik kita sepenuhnya tanamlah kepercayaan..
Andai dirinya telah menjadi milik kita sepenuhnya taburkanlah kesetiaan yg abadi..
Dan andai dirinya ditakdirkan utk kita oleh-Nya bersyukurlah kerana kita adalah wanita yg dijadikan daripada  rusuk kiri seorang Adam..




Saturday, 23 July 2011

Siap!

Huh..Alhamdulillah!selesai suda aku edit benda alah ni..nampak la jugak kecantikannya disitu (cik kerepek said).aku tambah2 banner, background, tkr ape yg patut & tadaaaa......dah siap aku punye belog.ssh tawu mau bikin ini  punya belog.oke la.ekceli aku ngah boring skrg ni..nk wat report MALAS, nk kuar jenjalan ngan member2 kaki lak skt.so,aku duk je la diam2 kt umah hadoiii..oke la.aku mls nk pot pet pot pet byk2.penat!babai~~

Monday, 11 July 2011

wedding..

assalamualaikum readers2 sekalian alam..dah lama aku tak jenguk blog aku yg dah mcm sarang tikus neyh.rindu yg teramat tawu..sebab utama aku x hapdate blog aku ni of cos la sebab malas dan berukband maxis lak wat hal..okee..reason accepted!tp korang kena rajin2 la klik2 nuffnang aku tuh..tanggungjawab tu yer..kekekekek...

so,korang baca title besar2 kat atas tu mesti korang dah tau pasal kawin kan??ce teka sape yg kawin..ce teka..cik kerepek ubi kah?ouh..not yet..actually,kakakku yg come lote yg kawin..aku tukang kipas pengantin je..(istilah lain pengapit)..seronok jd pengapit tawu!hahaha...of cos la dah jdk pengapit gmbr aku ada sekali kan?suke..suke..tibe je rase nak kawin hahahahah....
jom layan gambar jap..
aku disitu...

my tok wan

my family

with photographer

4 dara pingitan



then,aku nk sambung lagik cite aku sementelah aku rajin di dalam meng'hapdate' blog nih..
masa cuti sem 2 bln nih jugak aku ditugaskan utk berkhidmat utk negara iaitu..



aku praktikal kat tmpt pusat bimbingan remaja puteri..best gak la praktikal kat sana..boleh knl dgn remaja2 Islam sekarang yg terjerumus ke dalam kancah maksiat dan telah kembali bertaubat pada-Nya..(ayat ustazah gitu)..nih gambar yg aku ngan member2 praktikal aku..

with our prof..



with our manager

oke lah..sampai sini lah aku nak merapu..penat dah..actually i feel a little bit tired because i just got a fever a few days ago..bye bye..

Thursday, 28 April 2011

babai..

abes suda exam final 2nd year huhuhu..so,aku pon nk blk umh la.2 mei ni da start praktikal kat raudhatus sakinah dh.sonok nye dpt blk.bole jumpe family..bole jupe incik tttuuuuuttt..i lap u ollz lah!hahaha..xsabau rase nak blk ni.derita aku kat ukm neyh..tanak bebel byk2.my parents da nak sampai neyh.babaiiii~~

kucing neyh tomeiii.die drive nak blk kg ugak huhu.. +_+


Friday, 22 April 2011

Jenjalan kat Port Dickson


dah lama aku nk post entry neyh.tp xkesampaian sebab aku macam ketandusan idea.aku nak citer masa kitorang g jln2 kt PD.pada suatu hari burung2 berkicauan,ada yg bekerja dan ada yg bergembira.happy birthday to me..happy birthday to me..(sedutan yg disiarkan tiada kaitan ngan jln cerita)
okayh proceed to the story aku ngan bespren2 aku g mengulor kat PD neyh time study week weeee....disebabkan effect study yg teruk so kami decide nk g PD.nak release tension la kan hehehe..pas tu plan nak naik banana boat..

so kitorang sewa kete kancil yg berkuasa turbo maha hebat utk mengemudi jalan yg berliku2(falsafah-falsafah).kitorang bertolak dalam pukul 9 am and sampai sana pukul 11 am.aku yg drive tau hahaha...sampai sana xde mood ag nak mandi sebab panas kot.

pas solat zohor tu,kitorang terus g carik banana boat and kitorang pon tunggang la mende alah tu ngan semangat yg berkobar-kobar.kena byr 10 hengget.mhal!ha kecut perut kitorang bile naik mende tu.terlompat2 ngah laut.laju kot.abg yg drive speed boat tu tanya kitorag nak tebalikkan banana boat kat ngah laut x?cepat2 kitorang geleng.mampos bukannye reti berenang pon kitorang neyh hahahah..sampai dkt ngan darat sikit aku dah nampak muka abg tu nak aim tebalikkan boat kitorg pas tu arghhh!!!!aku lemas.kaki xcecah air.nasib baik diorang bagi life jacket lau tak aku rasa semua dah selamat jadi arwah hahahahha..byk gila aku minum air laut.sumpah xsedap..

abg2 tu tgk muka excited kitorang n ajak lagik main storm lak.ha mende neyh mahal.20 hengget sekali naik!abg tu cakap naik storm ni 3x laju lagik dari banana boat.aku ngan member aku ni terus je deal nak naik mende kejadah tuh.dah la masa tu air ngah pasang.ombak kuat.takut pon ada masa tu.tapi sebab dah bayar kan terpaksa la kitorang naik kih3...aku ingat ada la seat belt ke hape naik storm tuh tapi just ada tempat nak pegang je.abg tu cakap adik2 kena pegang kuat2 tau.nanti tercampak ngah laut.wehhh...apakah?aku cakap gile aku nak naik mende nih?dah la xde seat belt.just ada life jacket n tempat pegang je.ouhhh..mati la aku.tapi pikir2 balik duit dh bayar kan.so naik and tawakkal je hahah..dah naik tu memang laju gila mende tu.memang sumpah aku xnak naik dh.aku rasa gelap dunia aku naik mende alah tuh.laju..laju..laju and laju..member aku yg naik sekali dah xkuat nak pegang.dia macam nak lepas je tangan.aku ngan kak inn cakap "atul..pegang kuat2".wehhh...ngeri kot.kawan aku yg naik speed boat ngan abg tu gelak2 je tengok.dia cakap muka kitorang dah xmacam muka orang.sumpahh..takut dowh!die bawak pusing2 n lap laju2.wahh terer la abg bawak boat tu.aku rasa macam nak bunuh je abg tu.kitorang blk u lam pukul 8 mlm.penat yg teramat sgt.bgn pagi esok semua jalan macam robot.skt badan tapi seronok hahaha...that's my story hahahaha...(aku yg tulis ni rasa macam nak tercabut jantung masa ingat balik naik storm tuh :p

so,korang bole la layan pic2 yg kitorang sempat snap..





neyh storm yg nak bunuh aku..


hahahaha :p

Tuesday, 19 April 2011

dah tukar nama

ni aku nak wat announcemnt sikit..aku dah selamat tukar nama cik kerepek ubi dah blog aku neyh....what?why?and when?

okayh...for the what question..aku nak tukar nama..
why question..nama aku ngan cik kerepek ubi memang dah sejati sesangat(bukan sesungut).aku sedih ah rasa nak tinggal nama tu.aku rasa macam  dah couple ngan nama cik kerepek ubi..wuuuuuu~~
when..ntah le bile plak aku tepikir nak tukar nama..aku rasa nama cik bunga tu sgt menggelikan tekak aku kot..rase cam bebulu-bulu gitu nama cik bunga ahahaha...masa awal-awal blogging ni aku pakai letak je nama sebab xcited sgt..xtepikir pon nama cik kerepek ubi yg memang dah sebati ngan kehidupan aku..ouh..aku cinta padamu cik kerepek ubi hahahaahhaha.... =.='
tapi kat aku punye id still lagik guna nama cik bunga..sebab nye aku tatau nak tukar macam mana dah benda alah tu..

moral of the story: ingatilah org yg tersayang..xde kena mengena

Congrats to Mrs Nurul Fatihah & Mr Sanusi

first of all..aku nak wish CONGRATULATIONS kat member aku yg come lote ni nurul ngan husband die,abe c sebab xlame ag dah nak dapat baby baru.ouh...aku sonok and happy gak utk korg.xlame ag aku nak dapat anksedara baru la.aku nak suruh anak korang panggil aku LADY GORGEOUS okayh??hahaha..insyaAllah januari next year dorang dpt orang baru hohoho..dpt dilihat kesungguhan dan kerajinan aku nak kira due org bersalin hahahahah...(sila abaikan =.=')..i wish their baby beauty and gorgeous like me hahahahahha...aku nak pesan kat korang berdua jaga baby tu elok2..nurul kena jaga kesihatan.jgn wat kerja berat and eat nutritious food.and abe c lak kena la jaga makan minum and hati isteri.usually masa pregnant ni isteri anda teramatlah sensitip..(pakar sakit puan:Dr.Fatin Arifa)

waa...best nye ada baby..aku nk ugak!aku nk ugak!ha sdh..cik kerepek ubi dah meroyan nak baby gak.aiyooo..weyh..ko tu tak kawen ag.tunggu abes degree ni dulu..sabar eh??hahahah..(naluri keibuan la katakan kih3...)kepada incik tuuuttt..bile kite mau kawen??i dah xsabar nak anak ngan u neyh..

ni aku dah try usha2 baju baby yg comel2 for girls and boys..aku rase cam nak beli jep byk2..kasi penuh satu almari rumah aku ngan baju2 baby neyh..aku dah taksub ngan baby..iye aku dah taksub!!!

for the baby girl:
 aku rasa ni baju baby yg baru lahir kot...
 ni yang dah besar sikit..


yang ni dalam umo 3 taun kot..
for boys:

yang ni utk yg baru lahir sebab ada cawat hek3..

yang ni plak maybe dlm umo 3 taun kot..

lastly...special for u.....................


baju yg sgt comel kih3....

Thursday, 7 April 2011

~aku wanita biasa~

aku wanita biasa
yang mendambakan kasih dan sayang
terkadang hatiku rapuh seperti kayu
dan 
terkadang hatiku juga bisa tegar seperti batu

aku wanita biasa
yang tidak pernah lari dari kesilapan
andai aku jatuh bangunkan aku
andai aku gagal pimpinlah aku 
dan
andai aku berduka tenangilah aku

aku wanita biasa
yang pernah disakiti
dan
pernah menyakiti 
dan 
jika aku wanita biasa ini 
pernah menyakitimu
maka maafkanlah aku
tetapi 


andainya matamu berat untuk memandangku
maka ringankanlah kakimu untuk pergi dari hidupku

andainya bibirmu terpaksa semyum padaku
relakanlah mukamu untuk berpaling dariku

andainya susah untuk engkau melupakan kesilapanku
senangkanlah lidahmu untuk menghina

TAPI...
andainya satu hari nanti
telingamu terdengar berita pemergian diriku ke alam yang fana

maka aku pohon
bisikanlah padaku yang kau telah memaafkan aku
semoga kalimah terakhirmu itu menjadi pelita dikubur gelapku
menjadi bantal ketika lena panjangku

 


Thursday, 24 March 2011

NAK TUMBUK MAKHLUK ALUS?

oke...title ni agak bole bawak kontroversi sikit..(sila abaikan tajuk) huhuhuh...oke..aku nak start story mory aku ni dengan pendahuluan..ececee macam assignment pulak kan hahahah....pada suatu malam ada sang kancil dan sang harimau sedang berjalan-jalan di hutan maka..hahhahha...dah-dah jangan nak merapu kat sini..tu bukan cite aku yang sebenar..yang aku nak cite ni pasal aku rase bengang giler malam ni tau..nak tawu kenape aku jadik macam tu??sebab ada makhluk 2 ekor tu main gurau-gurau kat belakang aku..(belakang tu means yang aku tak bole dengar and tak bole nampak..)bukan main seronok ea korg ni gurau-gurau kat fb eh??aku yang tengok rase macam nak carut je..

dorg mesej cam ni.

makhluk no 1: "awak ni xbole nk buat bini la..suka jelir lidah awak kat sy..sy ni lelaki soleh tau..susah awk nk jumpa macam sy wat suami tau.."(ouh..wat offer ea)..anda memilih untuk mati di tgn saya kah??? (ketika ini si penulis sedang mengasah pisau di atas meja studynya)

makhluk no 2: "erm tak nak la sy jadik bini awak..nanti sy kena buli dengan awk"(dengan malu2 gitu)

aisshhh...aku memang rase nak tumbuk dah lappy aku ni..sabar ea laling~huh banyak cantik muka korg mesej macam tu..nak aku bukak silat ke??!baru korg tau aku ni ada kuasa sakti pendekar hikmat 7 bukit..yang makhluk no 1 tu ingat dia punya muka banyak handsome la..nak bagi offer konon..aku tawu la korg dulu memang ade cinta yang tak kesampaian (scandal mak datin dengan anak ikan mueheheh..)
but oke fine..aku bole time..tapi sekarang ko dah ada orang lain..korg jangan nak cari maut sekarang ni..for ur information aku ni bukannye jenis cepat jealous tau except kalau dorg dah pernah couple..cakap senang EX la kan..huhuhuhu...meh sini bagitau aku sape yang bole sokong dengan perangai makhluk alus neyh..(si penulis sedang mem'bajet hot'kan diri and blognya)

oke la..aku tak nak cakap banyak..aku tak nak belog aku ni penuh dengan carutan-carutan yang profesional ekekeke....

pesanan penaja:
1)kalau aku jumpe sumthing yg suspicious lagik between both of u..just beware of yourself!!!!!
2)senang cite makhluk no 1 tu pakwe aku..
3)dah la yang makhluk halus no 1 tu tak de mesej ngan aku malam ni..konon merajuk ar tu..malas nak layan woooo...

Thursday, 10 March 2011

~dinner or exam?~

exam oh exam..ko bikin mood aku spoil tau nak pegi dinner haisshhhh~~punye la aku ni ye-ye je bwk baju dinner bagai tup-tup ko lak wat hal incik exam oii...nak gak ko exam 8 mac eh?so kalau dah mood nak gi dinner tu lebih MAKA mood study pon otomatik kurang hahahahah....dinner kul 8 pm..eh same la ngan waktu exam..struggle jwb exam ni.alhamdulillah la tlinga aku ni bole pakai ag mase exam tu..owh shuke sgt~mase dalam exam perut aku ni dah sonok sangat nyanyi lagu korban cinta..pas exam aku terus pecut kete aku yang 5000 kuasa kura-kura tu..of cos la mase aku sampai tu aku lapar yang teramat sgt la kan..so aku ngan semangat waja nye berlari ke dewan dinner nak menyenthap..sonok nye tgk nasik putih lauk aym goreng hampeh!tapi perut aku ni call otak aku cakap aku lapar la weiii..sonok mkn nasik cam tu..wekkkk~aku duk jap je kat dinner tu coz perut aku ni dah wt hal kat tempat org ramai cam tu..owh tak senonoh ea kamu perut!aku pon pecut kete aku balik and perut aku pon dah tak wat perangai..
ni gambar yang aku sempat snap malam dinner tu..

mari gelek..
arabian style
lady in black?
member exam aku

Friday, 25 February 2011

setiap yang hidup pasti akan mati

 Allah SWT telah berfirman di dalam surah ali-Imran ayat 185:


كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ وَإِنَّمَا تُوَفَّوْنَ أُجُورَكُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ 

Maksudnya: “Tiap-tiap yang bernyawa akan merasakan mati. Dan sesungguhnya pada hari kiamat sajalah disempurnakan pahala kalian”.


Sungguh Allah SWT Maha Berkuasa dan sesungguhnya Allah SWT jua yang kekal dan abadi selama-lamanya.minggu ni ada dua berita kematian yang cik bunga dengar. Satu mengenai berita kematian arwah ibu kepada member cik bunga dan satu lagi adik member cik bunga. Semoga roh mereka dicucuri rahmat dan inayah Allah SWT dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Hanya iman dan takwa yang menjadi bekalan kita di akhirat sana. 


Pertanyaan yang setiap kali keluar dari otak cik bunga ni ialah bila pula turn kita?dah cukup ke amalan yang kita nak usung pegi akhirat nanti?and camne kalau aku gagal di hadapan Allah SWT dalam menjalankan tugas dan amanah sebagai khalifah Allah di bumi pinjamanNya ini?Ya Allah, sungguh aku takut dalam menghadapi kematian dan aku malu ingin bertemu denganMu kerana kurangnya amalanku untuk dijadikan tiket ke syurgaMu yang fana. Aku begitu kerdil di hadapanMu Ya Allah.Andai aku tewas di medan amanahMu maka Kau pimpinlah aku kembali ke pangkal jalanMu yang benar.
Akhirnya..aku mohon Ya Allah agar Kau sentiasa merahmati dan melindungi diriku, keluargaku, teman-temanku dan seluruh umat muslimin dan muslimat di sepanjang zaman.

























Thursday, 24 February 2011

tengs...

tmpt: bilik k.inn.

spesel tengs to zhaparina hapis cz ajar cik bunga wt blog ni ea...
p/s: k.ira n ayin..aku da ade blog hahahahah....