Saturday, 6 August 2011

Salam Ramadhan al-Mubarak

Assalamualaikum readers2 sekalian..
cam mane ngan pose ari ni?ok or ko?lau ok Alhamdulillah tp lau ko pon mesti bersebab okayh?ta mao ponteng2 pose.dosa tawu..mulut bau tak?pose ni kan sebahagian dari rukun Islam so lau kte ni orang Islam kita wajib pose tau.tp jgn tawu pose je tp rukun2 lain xjalan.solat, tutup aurat, keluar zakat pon wajib gak eh..
even ari ni dah msk ari keenam pose tp cik kerepek rase tak terlewat agi lau cik kerepek nak wish selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak.cik kerepek nak pesan lau pegi bazar Ramadhan tu tok sah la dok belanja sakan.memang la kat bazar tu semuanye nampak best2 tp jangan sampai membazir lak tau.membazir tu amalan syaitan..
pas tu, masa bulan Ramadhan ni la kita nak rebut pahala sebanyak mungkin kan?so, buat la amal kebajikan dan ibadah kepada Allah SWT dan bayangkan jika Ramadhan 2011 ni taun terakhir kita pose cam mane?semoga kita sentiasa di bawah lindungan Allah SWT.

ok la.sampai sini je entry Ramadhan ye..ma'a salamah wa ilal liqa'..bye~~

Wednesday, 27 July 2011

Kalau Dia...

Assalamualaikum readers2..
ari ni Cik Kerepek nk bagi motivasi sikit kat kaum Hawa ni sebab Cik Kerepek ada tgk2 and dgr sumthing yg xsedap mata memandang kt fb..yg Cik Kerepek tulis ni xkesah la korang nk baca ni nak tuju kat sape2 pon sebab tak keterlaluan Cik Kerepek rasa benda ni pon just utk peringatan dalam kehidupan kita..even Cik  Kerepek single lagik but Cik Kerepek rasa benda ni lah yg bawak bahtera rumah tangga yg kekal..

Wahai wanita yg disayangi,
Andai dirinya telah menjadi milik kita sepenuhnya terimalah kekurangannya..
Andai dirinya telah menjadi  kita sepenuhnya lupakanlah kesilapannya..
Andai dirinya telah menjadi kita sepenuhnya kekanglah keegoannya..
Andai dirinya telah menjadi  kita sepenuhnya utk apa kita mencari masa lalunya..
Andai dirinya telah menjadi milik kita sepenuhnya tanamlah kepercayaan..
Andai dirinya telah menjadi milik kita sepenuhnya taburkanlah kesetiaan yg abadi..
Dan andai dirinya ditakdirkan utk kita oleh-Nya bersyukurlah kerana kita adalah wanita yg dijadikan daripada  rusuk kiri seorang Adam..




Saturday, 23 July 2011

Siap!

Huh..Alhamdulillah!selesai suda aku edit benda alah ni..nampak la jugak kecantikannya disitu (cik kerepek said).aku tambah2 banner, background, tkr ape yg patut & tadaaaa......dah siap aku punye belog.ssh tawu mau bikin ini  punya belog.oke la.ekceli aku ngah boring skrg ni..nk wat report MALAS, nk kuar jenjalan ngan member2 kaki lak skt.so,aku duk je la diam2 kt umah hadoiii..oke la.aku mls nk pot pet pot pet byk2.penat!babai~~

Monday, 11 July 2011

wedding..

assalamualaikum readers2 sekalian alam..dah lama aku tak jenguk blog aku yg dah mcm sarang tikus neyh.rindu yg teramat tawu..sebab utama aku x hapdate blog aku ni of cos la sebab malas dan berukband maxis lak wat hal..okee..reason accepted!tp korang kena rajin2 la klik2 nuffnang aku tuh..tanggungjawab tu yer..kekekekek...

so,korang baca title besar2 kat atas tu mesti korang dah tau pasal kawin kan??ce teka sape yg kawin..ce teka..cik kerepek ubi kah?ouh..not yet..actually,kakakku yg come lote yg kawin..aku tukang kipas pengantin je..(istilah lain pengapit)..seronok jd pengapit tawu!hahaha...of cos la dah jdk pengapit gmbr aku ada sekali kan?suke..suke..tibe je rase nak kawin hahahahah....
jom layan gambar jap..
aku disitu...

my tok wan

my family

with photographer

4 dara pingitan



then,aku nk sambung lagik cite aku sementelah aku rajin di dalam meng'hapdate' blog nih..
masa cuti sem 2 bln nih jugak aku ditugaskan utk berkhidmat utk negara iaitu..



aku praktikal kat tmpt pusat bimbingan remaja puteri..best gak la praktikal kat sana..boleh knl dgn remaja2 Islam sekarang yg terjerumus ke dalam kancah maksiat dan telah kembali bertaubat pada-Nya..(ayat ustazah gitu)..nih gambar yg aku ngan member2 praktikal aku..

with our prof..



with our manager

oke lah..sampai sini lah aku nak merapu..penat dah..actually i feel a little bit tired because i just got a fever a few days ago..bye bye..

Thursday, 28 April 2011

babai..

abes suda exam final 2nd year huhuhu..so,aku pon nk blk umh la.2 mei ni da start praktikal kat raudhatus sakinah dh.sonok nye dpt blk.bole jumpe family..bole jupe incik tttuuuuuttt..i lap u ollz lah!hahaha..xsabau rase nak blk ni.derita aku kat ukm neyh..tanak bebel byk2.my parents da nak sampai neyh.babaiiii~~

kucing neyh tomeiii.die drive nak blk kg ugak huhu.. +_+


Friday, 22 April 2011

Jenjalan kat Port Dickson


dah lama aku nk post entry neyh.tp xkesampaian sebab aku macam ketandusan idea.aku nak citer masa kitorang g jln2 kt PD.pada suatu hari burung2 berkicauan,ada yg bekerja dan ada yg bergembira.happy birthday to me..happy birthday to me..(sedutan yg disiarkan tiada kaitan ngan jln cerita)
okayh proceed to the story aku ngan bespren2 aku g mengulor kat PD neyh time study week weeee....disebabkan effect study yg teruk so kami decide nk g PD.nak release tension la kan hehehe..pas tu plan nak naik banana boat..

so kitorang sewa kete kancil yg berkuasa turbo maha hebat utk mengemudi jalan yg berliku2(falsafah-falsafah).kitorang bertolak dalam pukul 9 am and sampai sana pukul 11 am.aku yg drive tau hahaha...sampai sana xde mood ag nak mandi sebab panas kot.

pas solat zohor tu,kitorang terus g carik banana boat and kitorang pon tunggang la mende alah tu ngan semangat yg berkobar-kobar.kena byr 10 hengget.mhal!ha kecut perut kitorang bile naik mende tu.terlompat2 ngah laut.laju kot.abg yg drive speed boat tu tanya kitorag nak tebalikkan banana boat kat ngah laut x?cepat2 kitorang geleng.mampos bukannye reti berenang pon kitorang neyh hahahah..sampai dkt ngan darat sikit aku dah nampak muka abg tu nak aim tebalikkan boat kitorg pas tu arghhh!!!!aku lemas.kaki xcecah air.nasib baik diorang bagi life jacket lau tak aku rasa semua dah selamat jadi arwah hahahahha..byk gila aku minum air laut.sumpah xsedap..

abg2 tu tgk muka excited kitorang n ajak lagik main storm lak.ha mende neyh mahal.20 hengget sekali naik!abg tu cakap naik storm ni 3x laju lagik dari banana boat.aku ngan member aku ni terus je deal nak naik mende kejadah tuh.dah la masa tu air ngah pasang.ombak kuat.takut pon ada masa tu.tapi sebab dah bayar kan terpaksa la kitorang naik kih3...aku ingat ada la seat belt ke hape naik storm tuh tapi just ada tempat nak pegang je.abg tu cakap adik2 kena pegang kuat2 tau.nanti tercampak ngah laut.wehhh...apakah?aku cakap gile aku nak naik mende nih?dah la xde seat belt.just ada life jacket n tempat pegang je.ouhhh..mati la aku.tapi pikir2 balik duit dh bayar kan.so naik and tawakkal je hahah..dah naik tu memang laju gila mende tu.memang sumpah aku xnak naik dh.aku rasa gelap dunia aku naik mende alah tuh.laju..laju..laju and laju..member aku yg naik sekali dah xkuat nak pegang.dia macam nak lepas je tangan.aku ngan kak inn cakap "atul..pegang kuat2".wehhh...ngeri kot.kawan aku yg naik speed boat ngan abg tu gelak2 je tengok.dia cakap muka kitorang dah xmacam muka orang.sumpahh..takut dowh!die bawak pusing2 n lap laju2.wahh terer la abg bawak boat tu.aku rasa macam nak bunuh je abg tu.kitorang blk u lam pukul 8 mlm.penat yg teramat sgt.bgn pagi esok semua jalan macam robot.skt badan tapi seronok hahaha...that's my story hahahaha...(aku yg tulis ni rasa macam nak tercabut jantung masa ingat balik naik storm tuh :p

so,korang bole la layan pic2 yg kitorang sempat snap..





neyh storm yg nak bunuh aku..


hahahaha :p

Tuesday, 19 April 2011

dah tukar nama

ni aku nak wat announcemnt sikit..aku dah selamat tukar nama cik kerepek ubi dah blog aku neyh....what?why?and when?

okayh...for the what question..aku nak tukar nama..
why question..nama aku ngan cik kerepek ubi memang dah sejati sesangat(bukan sesungut).aku sedih ah rasa nak tinggal nama tu.aku rasa macam  dah couple ngan nama cik kerepek ubi..wuuuuuu~~
when..ntah le bile plak aku tepikir nak tukar nama..aku rasa nama cik bunga tu sgt menggelikan tekak aku kot..rase cam bebulu-bulu gitu nama cik bunga ahahaha...masa awal-awal blogging ni aku pakai letak je nama sebab xcited sgt..xtepikir pon nama cik kerepek ubi yg memang dah sebati ngan kehidupan aku..ouh..aku cinta padamu cik kerepek ubi hahahaahhaha.... =.='
tapi kat aku punye id still lagik guna nama cik bunga..sebab nye aku tatau nak tukar macam mana dah benda alah tu..

moral of the story: ingatilah org yg tersayang..xde kena mengena