Thursday, 28 April 2011

babai..

abes suda exam final 2nd year huhuhu..so,aku pon nk blk umh la.2 mei ni da start praktikal kat raudhatus sakinah dh.sonok nye dpt blk.bole jumpe family..bole jupe incik tttuuuuuttt..i lap u ollz lah!hahaha..xsabau rase nak blk ni.derita aku kat ukm neyh..tanak bebel byk2.my parents da nak sampai neyh.babaiiii~~

kucing neyh tomeiii.die drive nak blk kg ugak huhu.. +_+


Friday, 22 April 2011

Jenjalan kat Port Dickson


dah lama aku nk post entry neyh.tp xkesampaian sebab aku macam ketandusan idea.aku nak citer masa kitorang g jln2 kt PD.pada suatu hari burung2 berkicauan,ada yg bekerja dan ada yg bergembira.happy birthday to me..happy birthday to me..(sedutan yg disiarkan tiada kaitan ngan jln cerita)
okayh proceed to the story aku ngan bespren2 aku g mengulor kat PD neyh time study week weeee....disebabkan effect study yg teruk so kami decide nk g PD.nak release tension la kan hehehe..pas tu plan nak naik banana boat..

so kitorang sewa kete kancil yg berkuasa turbo maha hebat utk mengemudi jalan yg berliku2(falsafah-falsafah).kitorang bertolak dalam pukul 9 am and sampai sana pukul 11 am.aku yg drive tau hahaha...sampai sana xde mood ag nak mandi sebab panas kot.

pas solat zohor tu,kitorang terus g carik banana boat and kitorang pon tunggang la mende alah tu ngan semangat yg berkobar-kobar.kena byr 10 hengget.mhal!ha kecut perut kitorang bile naik mende tu.terlompat2 ngah laut.laju kot.abg yg drive speed boat tu tanya kitorag nak tebalikkan banana boat kat ngah laut x?cepat2 kitorang geleng.mampos bukannye reti berenang pon kitorang neyh hahahah..sampai dkt ngan darat sikit aku dah nampak muka abg tu nak aim tebalikkan boat kitorg pas tu arghhh!!!!aku lemas.kaki xcecah air.nasib baik diorang bagi life jacket lau tak aku rasa semua dah selamat jadi arwah hahahahha..byk gila aku minum air laut.sumpah xsedap..

abg2 tu tgk muka excited kitorang n ajak lagik main storm lak.ha mende neyh mahal.20 hengget sekali naik!abg tu cakap naik storm ni 3x laju lagik dari banana boat.aku ngan member aku ni terus je deal nak naik mende kejadah tuh.dah la masa tu air ngah pasang.ombak kuat.takut pon ada masa tu.tapi sebab dah bayar kan terpaksa la kitorang naik kih3...aku ingat ada la seat belt ke hape naik storm tuh tapi just ada tempat nak pegang je.abg tu cakap adik2 kena pegang kuat2 tau.nanti tercampak ngah laut.wehhh...apakah?aku cakap gile aku nak naik mende nih?dah la xde seat belt.just ada life jacket n tempat pegang je.ouhhh..mati la aku.tapi pikir2 balik duit dh bayar kan.so naik and tawakkal je hahah..dah naik tu memang laju gila mende tu.memang sumpah aku xnak naik dh.aku rasa gelap dunia aku naik mende alah tuh.laju..laju..laju and laju..member aku yg naik sekali dah xkuat nak pegang.dia macam nak lepas je tangan.aku ngan kak inn cakap "atul..pegang kuat2".wehhh...ngeri kot.kawan aku yg naik speed boat ngan abg tu gelak2 je tengok.dia cakap muka kitorang dah xmacam muka orang.sumpahh..takut dowh!die bawak pusing2 n lap laju2.wahh terer la abg bawak boat tu.aku rasa macam nak bunuh je abg tu.kitorang blk u lam pukul 8 mlm.penat yg teramat sgt.bgn pagi esok semua jalan macam robot.skt badan tapi seronok hahaha...that's my story hahahaha...(aku yg tulis ni rasa macam nak tercabut jantung masa ingat balik naik storm tuh :p

so,korang bole la layan pic2 yg kitorang sempat snap..





neyh storm yg nak bunuh aku..


hahahaha :p

Tuesday, 19 April 2011

dah tukar nama

ni aku nak wat announcemnt sikit..aku dah selamat tukar nama cik kerepek ubi dah blog aku neyh....what?why?and when?

okayh...for the what question..aku nak tukar nama..
why question..nama aku ngan cik kerepek ubi memang dah sejati sesangat(bukan sesungut).aku sedih ah rasa nak tinggal nama tu.aku rasa macam  dah couple ngan nama cik kerepek ubi..wuuuuuu~~
when..ntah le bile plak aku tepikir nak tukar nama..aku rasa nama cik bunga tu sgt menggelikan tekak aku kot..rase cam bebulu-bulu gitu nama cik bunga ahahaha...masa awal-awal blogging ni aku pakai letak je nama sebab xcited sgt..xtepikir pon nama cik kerepek ubi yg memang dah sebati ngan kehidupan aku..ouh..aku cinta padamu cik kerepek ubi hahahaahhaha.... =.='
tapi kat aku punye id still lagik guna nama cik bunga..sebab nye aku tatau nak tukar macam mana dah benda alah tu..

moral of the story: ingatilah org yg tersayang..xde kena mengena

Congrats to Mrs Nurul Fatihah & Mr Sanusi

first of all..aku nak wish CONGRATULATIONS kat member aku yg come lote ni nurul ngan husband die,abe c sebab xlame ag dah nak dapat baby baru.ouh...aku sonok and happy gak utk korg.xlame ag aku nak dapat anksedara baru la.aku nak suruh anak korang panggil aku LADY GORGEOUS okayh??hahaha..insyaAllah januari next year dorang dpt orang baru hohoho..dpt dilihat kesungguhan dan kerajinan aku nak kira due org bersalin hahahahah...(sila abaikan =.=')..i wish their baby beauty and gorgeous like me hahahahahha...aku nak pesan kat korang berdua jaga baby tu elok2..nurul kena jaga kesihatan.jgn wat kerja berat and eat nutritious food.and abe c lak kena la jaga makan minum and hati isteri.usually masa pregnant ni isteri anda teramatlah sensitip..(pakar sakit puan:Dr.Fatin Arifa)

waa...best nye ada baby..aku nk ugak!aku nk ugak!ha sdh..cik kerepek ubi dah meroyan nak baby gak.aiyooo..weyh..ko tu tak kawen ag.tunggu abes degree ni dulu..sabar eh??hahahah..(naluri keibuan la katakan kih3...)kepada incik tuuuttt..bile kite mau kawen??i dah xsabar nak anak ngan u neyh..

ni aku dah try usha2 baju baby yg comel2 for girls and boys..aku rase cam nak beli jep byk2..kasi penuh satu almari rumah aku ngan baju2 baby neyh..aku dah taksub ngan baby..iye aku dah taksub!!!

for the baby girl:
 aku rasa ni baju baby yg baru lahir kot...
 ni yang dah besar sikit..


yang ni dalam umo 3 taun kot..
for boys:

yang ni utk yg baru lahir sebab ada cawat hek3..

yang ni plak maybe dlm umo 3 taun kot..

lastly...special for u.....................


baju yg sgt comel kih3....

Thursday, 7 April 2011

~aku wanita biasa~

aku wanita biasa
yang mendambakan kasih dan sayang
terkadang hatiku rapuh seperti kayu
dan 
terkadang hatiku juga bisa tegar seperti batu

aku wanita biasa
yang tidak pernah lari dari kesilapan
andai aku jatuh bangunkan aku
andai aku gagal pimpinlah aku 
dan
andai aku berduka tenangilah aku

aku wanita biasa
yang pernah disakiti
dan
pernah menyakiti 
dan 
jika aku wanita biasa ini 
pernah menyakitimu
maka maafkanlah aku
tetapi 


andainya matamu berat untuk memandangku
maka ringankanlah kakimu untuk pergi dari hidupku

andainya bibirmu terpaksa semyum padaku
relakanlah mukamu untuk berpaling dariku

andainya susah untuk engkau melupakan kesilapanku
senangkanlah lidahmu untuk menghina

TAPI...
andainya satu hari nanti
telingamu terdengar berita pemergian diriku ke alam yang fana

maka aku pohon
bisikanlah padaku yang kau telah memaafkan aku
semoga kalimah terakhirmu itu menjadi pelita dikubur gelapku
menjadi bantal ketika lena panjangku