Friday, 22 April 2011

Jenjalan kat Port Dickson


dah lama aku nk post entry neyh.tp xkesampaian sebab aku macam ketandusan idea.aku nak citer masa kitorang g jln2 kt PD.pada suatu hari burung2 berkicauan,ada yg bekerja dan ada yg bergembira.happy birthday to me..happy birthday to me..(sedutan yg disiarkan tiada kaitan ngan jln cerita)
okayh proceed to the story aku ngan bespren2 aku g mengulor kat PD neyh time study week weeee....disebabkan effect study yg teruk so kami decide nk g PD.nak release tension la kan hehehe..pas tu plan nak naik banana boat..

so kitorang sewa kete kancil yg berkuasa turbo maha hebat utk mengemudi jalan yg berliku2(falsafah-falsafah).kitorang bertolak dalam pukul 9 am and sampai sana pukul 11 am.aku yg drive tau hahaha...sampai sana xde mood ag nak mandi sebab panas kot.

pas solat zohor tu,kitorang terus g carik banana boat and kitorang pon tunggang la mende alah tu ngan semangat yg berkobar-kobar.kena byr 10 hengget.mhal!ha kecut perut kitorang bile naik mende tu.terlompat2 ngah laut.laju kot.abg yg drive speed boat tu tanya kitorag nak tebalikkan banana boat kat ngah laut x?cepat2 kitorang geleng.mampos bukannye reti berenang pon kitorang neyh hahahah..sampai dkt ngan darat sikit aku dah nampak muka abg tu nak aim tebalikkan boat kitorg pas tu arghhh!!!!aku lemas.kaki xcecah air.nasib baik diorang bagi life jacket lau tak aku rasa semua dah selamat jadi arwah hahahahha..byk gila aku minum air laut.sumpah xsedap..

abg2 tu tgk muka excited kitorang n ajak lagik main storm lak.ha mende neyh mahal.20 hengget sekali naik!abg tu cakap naik storm ni 3x laju lagik dari banana boat.aku ngan member aku ni terus je deal nak naik mende kejadah tuh.dah la masa tu air ngah pasang.ombak kuat.takut pon ada masa tu.tapi sebab dah bayar kan terpaksa la kitorang naik kih3...aku ingat ada la seat belt ke hape naik storm tuh tapi just ada tempat nak pegang je.abg tu cakap adik2 kena pegang kuat2 tau.nanti tercampak ngah laut.wehhh...apakah?aku cakap gile aku nak naik mende nih?dah la xde seat belt.just ada life jacket n tempat pegang je.ouhhh..mati la aku.tapi pikir2 balik duit dh bayar kan.so naik and tawakkal je hahah..dah naik tu memang laju gila mende tu.memang sumpah aku xnak naik dh.aku rasa gelap dunia aku naik mende alah tuh.laju..laju..laju and laju..member aku yg naik sekali dah xkuat nak pegang.dia macam nak lepas je tangan.aku ngan kak inn cakap "atul..pegang kuat2".wehhh...ngeri kot.kawan aku yg naik speed boat ngan abg tu gelak2 je tengok.dia cakap muka kitorang dah xmacam muka orang.sumpahh..takut dowh!die bawak pusing2 n lap laju2.wahh terer la abg bawak boat tu.aku rasa macam nak bunuh je abg tu.kitorang blk u lam pukul 8 mlm.penat yg teramat sgt.bgn pagi esok semua jalan macam robot.skt badan tapi seronok hahaha...that's my story hahahaha...(aku yg tulis ni rasa macam nak tercabut jantung masa ingat balik naik storm tuh :p

so,korang bole la layan pic2 yg kitorang sempat snap..





neyh storm yg nak bunuh aku..


hahahaha :p

3 comments: